• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

VM-silver till Gustav Bergman efter rysaravslutning

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Bergman följde upp VM-guldet från sprintstafatten med en ny medalj på medeldistansen. VM i Tjeckien har hittills varit en succé för den svenske orienteraren som tog silver idag.

– Det är klart att jag hade hoppats på guld, men jag är nöjd med mitt lopp, säger han till SVT Sport.

Det var orientering i oerhört svår och kuperad skogsterräng på VM-medeldistansen och den som hanterade det bäst av alla var schweizaren Matthias Kyburz. Men strax därefter var Gustav Bergman som efter ett par tidiga småmissar imponerade stort mot slutet.

Bergman hade ledningen i ett skede och gick en tuff kamp mot Kyburz, men till slut var schweizaren starkare. Bergman får vänta på sitt första individuella VM-guld.

– Jag gick bra ändå. Det är svårt att hålla ihop det i den här terrängen, så jag är nöjd, säger Bergman efter målgång.

– Matthias visar på slutet att han hade lite annan fart än jag hade. En värdig vinnare, absolut.

Till slut var Bergman 40 sekunder efter Kyburz i mål. Bronset gick till Bergmans ukrainske klubbkamrat i OK Ravinen, Ruslan Glibov.

Emil Svensk kom tia efter en hel del missar, Ridefelt skadade benet och slutade tolva.

Sverige har nu tre guld och ett silver på fyra distanser det här världsmästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.