Foto: SVT

Svenskt EM-silver i sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har fått en strålande inledning på orienterings-EM.

Redan första dagen blev det silver i sprintstafetten.

Lina Strand, Sara Hagström, Gustav Bergman och Emil Svensk såg till att Sverige inledde EM i schweiziska Neuchâtel med ett silver i sprintstafetten.

Sverige var bra med efter den första sträckan och Lina Strand var bara fyra sekunder efter ledande Schweiz när hon lämnade över till Gustav Bergman på den andra sträckan.

Men Bergman lyckades inte hänga på Schweiz. Svensken tappade och vid växling var avståndet till hemmanationen 26 sekunder.

Även Emil Svensk på sträcka tre tappade och inför avslutningen hade Sara Hagström 52 sekunder upp till Schweiz. Hagström lyckades behålla andraplatsen men kunde aldrig hota förhandsfavoriten Schweiz som precis som för två år sedan vann guldet.

Bronset gick till Norge.

Stjärnan Tove Alexandersson, som bland annat har tilldelats både Jerringpriset och Bragdguldet,petades ur stafettlaget på grund av sviktande form.

I samband med det berättade förbundskapten Håkan Carlsson för SVT att Strand och Hagström var de två starkaste när landslaget gjorde tester inför EM.

– Sara och Lina var de två som var starkast och då var alla tjejer med inklusive Tove, sa Carlsson då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.