Tove Alexandersson. Arkivbild. Foto: BILDBYRÅN

Tove Alexandersson överlägsen i för-VM – andra segern på två dagar

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson visar att toppformen håller i sig. Hon följde upp gårdagens vinst i långdistans vid för-VM i norska Halden och vann dagens medeldistans som avgjordes med jaktstart.

– Jag var ganska sliten efter några tuffa dagar så det viktigaste var att hålla ihop tekniken och inte göra några misstag. Jag ville inte köra för hårt och riskera att göra misstag för jag visste att jag hade ett bra avstånd bakåt, säger Alexandersson till svenska orienteringsförbundet.

Hon sprang ensam genom hyggena och den delvis svårsprungna storskogen och var 3.24 före Karolin Ohlsson som spurtade till sig andraplatsen – dubbelt svenskt i toppen.

Strax före mållinjen sprack Alexandersson upp i ett leende och höjde armarna i en segergest efter ännu en seger i världscupen.

Vid prisutdelningen direkt efter loppet fick Alexandersson en flaska skumpa som hon skakade och sprutade på konkurrenterna innan hon tog en försiktig klunk.

Svensk spurtstrid om segern i herrklassen

I herrklassen vann William Lind en sekund före gårdagens långdistansvinnare, Gustav Bergman. Lind gick ut som 17:e 3,5 minuter efter täten på jaktstarten.

– Det känns otroligt bra att jag lyckades vinna. Jag brukar bli bättre och bättre ju mer jag får tävla. I går fick jag inte till det, men i dag kände jag hur bra det svarade, säger Lind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.