Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Tove Alexandersson tvingas stanna upp – och tiden rinner i väg. Foto: SVT

Tove Alexandersson stod för miss med två kontroller kvar – slutade sjua i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson gick mot en ny urstark avslutning under sprinten i schweiziska Olten.

Då irrade svenska stjärnan bort sig med två kontroller kvar och slutade sjua.

– Inte ens när jag tittar på kartan efteråt så förstår jag, säger hon till SVT efter tävlingen.

Se Tove Alexanderssons misstag i spelaren ovan.

Knockout-sprinten följdes upp med individuell sprint på söndagseftermiddagen under världscuppremiären i schweiziska Olten.

Tove Alexandersson var sist ut i den seedade gruppen och likt i går blev den en duell med schweiziskorna Natalia Gemperle och Simona Aebersold.

Det blev en nervös väntan för den förstnämnda som startade 18 respektive 20 minuter före Aebersold och Alexandersson.

Förvirringen: ”För komplext”

Svenskan såg ut att avsluta väldigt starkt och var fyra sekunder efter ledande Gemperle med två kontroller kvar. Då kom missen.

Svenska stjärnan irrade bort sig och låg plötsligt långt efter täten vid den näst sista kontrollen. Det straffade sig och Alexandersson slutade sjua – 37 sekunder bakom segrande Gemperle.

– Det var för komplext för mig. Inte ens när jag tittar på kartan efteråt så förstår jag och då är det jättesvårt att göra det när jag springer. Jag fattar inte, säger Alexandersson till SVT Sport efter tävlingen.

Natalia Gemperle tog därmed sin första världscupseger på sex år. Bästa svenska blev Hanna Lundberg som slutade femma, sju sekunder före Alexandersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.