Tove Alexandersson är överlägsen i O-Ringen. Foto: TT.

Tove Alexandersson tog tredje raka

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson var lika överlägsen under O-ringens tredje dag som under den andra. Efter onsdagens sprint utökade hon sin totalledning till över 14 minuter.

–  Det var inget superbra lopp från min sida. Men det var en väldigt rolig sprint, och en riktigt klurig bana. Det gällde verkligen att vara med på kartan hela tiden, säger Alexandersson.

Ledningen efter sprintetappen i centrala Norrköping är nu 14,23, närmast jagar Sara Hagström.

På herrsidan vann Emil Svensk med femton sekunders marginal efter att ha vunnit i måndags men hamnat efter under tisdagen.

– Ett jättebra lopp från min sida. Jag har pushat på så mycket det har gått i löpningen. Sen är jag inte stensäker på att jag tagit de bästa vägvalen på alla sträckorna, men jag har genomfört de val som jag tagit på väldigt bra sätt, säger Svensk.

Han är fortfarande bakom gårdagens vinnare Ruslan Glebov i sammandraget. Nu dryga två minuter.

Totalställning efter tre av fem etapper:

Damer:

1) Tove Alexandersson, 2.23.05, 2) Sara Hagström, IFK Göteborg, +14.23, 3) Anastasia Rudnaia, Parma, +18.10, 4) Johanna Öberg, +18.55, 5) Aebersold, +20.31, 6) Alva Olsson, Linköping, +21.11.

Herrar:

1) Ruslan Glebov, 2.36.47, 2) Emil Svensk, +1.56, 3) Albin Ridefelt, +2.27, 4) Regborn, +3.17, 5) Martin Hubmann, Fredrikstad, +6.48, 6) Heimdal, +7.19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.