Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tove Alexandersson. Foto: Bildbyrån/SVT

Tove Alexandersson missade pallen i VM-sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson missade chansen att ta sitt tredje guld under världsmästerskapet i Danmark.

I den individuella sprinten räckte inte svenskan till och hamnade långt från pallen.

– Det var riktigt dåligt, säger Alexandersson i SVT Sport.

Alexandersson, som efter halva loppet låg tvåa, sprang fel – och lyckades sedan inte reparera misstaget. När alla orienterare gått i mål var svenskan sexa, 29 sekunder efter segraren.

– Jag har varit in i förbjudet område så jag är eventuellt diskad också så det är inte så mycket mer att säga, konstaterar Alexandersson.

Någon diskning blev det dock inte. Resultatet – sjätteplatsen – stod sig under kvällen.

Mästerskapets första guld kom i stafetten i söndags, den andra i knock out-sprinten i tisdags – men något tredje, i sprinten, blev det alltså inte.

Vann gjorde Storbritanniens Megan Carter Davies, tvåa blev Simona Aebersold från Schweiz och trea blev Alice Leake, Storbritannien.

VM-debutaten Emma Bjessmo blev näst bästa svenska, på 15:e plats och Sara Hagström blev 16:e. Karolin Ohlsson blev 25:e.

Från tidigare har Alexandersson femton VM-guld i orientering, varav ett är i individuell sprint (från 2021). I fjol knep svenskan hela fem guld under världsmästerskapet, i sprint, sprintstafett, medeldistans, stafett och långdistans. Totalt har hon 28 VM-medaljer i orientering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.