Zlatan Ibrahimovic och Richard Brisius. Foto: Bildbyrån

Kampanjchefen: ”Vore fantastiskt om Zlatan vill stötta OS”

Publicerad

Stockholm och Milano-Cortina d'Ampezzo gör upp om OS 2026.
Ledningen för Sveriges OS-ansökan hoppas nu att Zlatan Ibrahimovic ska erbjuda sitt stöd.
– Jag vet att han är väldigt upptagen med vad han gör, men jag vet också att han älskar Sverige på ett sätt som väldigt få människor gör och det vore fantastiskt med hans support, säger Richard Brisius, kampanjchef för Sveriges OS-ansökan till AP.

Om Zlatan Ibrahimovic skulle välja att supporta Stockholms OS-ansökan till 2026 så går han emot Milano, den italienska stad som han tillbringat många framgångsrika år i. Milano tillsammans med Cortina d'Ampezzo söker också vinter-OS 2026.

I Stockholms OS-ansökan finns tre andra städer också med. Backhoppning i Falun, bob och rodel i den lettiska staden Sigulda och alpin skidåkning skulle arrangeras i Åre som just nu arrangerar alpina VM. Vädret har ställt till det en del under VM i Åre och vissa idrottare fick sitt bagage sent. Brisius sa att det hade varit ett ”bra test för 2026.”

IOK:s omröstning kring vilken stad som tilldelas vinter-OS 2026 ska hållas 25 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer