SOK hoppas få arrangera vinter-OS 2026. Men stödet från Stockholm Stad saknas allt jämt. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Stockholm stad: Calgarys besked påverkar inte vår syn på OS

Publicerad

Calgarys OS-kommitté har gett upp tanken på ett vinterspel 2026 och väntas rösta nej under onsdagen.
Men Calgarys besked från sent i går påverkar inte inställningen för styret i Stockholm.
– Det här påverkar inte vår syn på OS, säger Karin Karin Ernlund (C) till SVT Sport.

Ett definitivt besked från Calgary väntas bli klart under onsdagen i en omröstning i stadsfullmäktige. Därmed återstår bara två alternativ till vinter-OS 2026: Milano eller Stockholm.

Men ett svenskt vinterspel har fortfarande inget stöd från Stockholm stad. Calgarys besked att hoppa av har inte ändrat uppfattningen hos styret i den svenska huvudstaden.

– Det här påverkar inte vår syn på OS. Vi står fast vid att vi inte kan göra en bedömning om att Stockholm kan anordna OS, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund.

För knappt två veckor sedan gläntade den nya grönblåa styret i Stockholm på dörren för ett hemma-OS. Läget verkar dock vara oförändrat: att planen är fortfarande att träffa SOK för ett möte.

– Det pågår inget arbete i Stockholm att analysera det här, och den här nya informationen [om Calgary] har inte processats, säger Ernlund.

– Det är ingen som har jobbat med den här frågan på 1,5 år. Vi ska träffa SOK i närtid och prata om detaljerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer