Therese Alshammar och Sarah Sjöström är klara för semifinal på 50 fritt. Foto: Bildbyrån

Alshammar och Sjöström till semi

Uppdaterad
Publicerad

Therese Alshammar har äntrat sitt sjätte OS. I det näst sista försöksheatet på 50 fritt var det dags för 38-åringen, som slutade femma på tiden 24.73. Och hon är, precis som Sarah Sjöström, vidare till semifinal.

Se bilder från försöken i Sportnytt (i spelaren ovan)

I det tolfte och sista heatet simmade Sarah Sjöström, som slutade trea på tiden 24.66.

Både Therese Alshammar och Sarah Sjöström gick vidare till semifinal som tionde och tolfte bästa tid.

– Skönt att få vara igång och simma. Det kändes fint, men kan förbättra några saker. Har jobbat jättemycket på min start, och första delen jättebra, men jag tappar lite. Men jätteskönt att vara igång, säger Therese Alshammar till Viasat.

”Kämpar på ändå”

Sarah Sjöström genomförde i försöken sitt tolfte lopp i det här mästerskapet.

– Oj, vad jag är trött alltså, men jag kämpar på ändå. Jag tog mig vidare till semi, så det är ju bra. Helt okej tid med tanke på hur sliten jag är och så. Det har blivit ganska många lopp nu, säger Sjöström till Viasat.

– Jag känner mig inte helt frisk fortfarande, kroppen har tagit mycket stryk de första tävlingsdagarna. Ser fram emot att tävla klart och bara få vila ett tag, fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer