Sjöström om 50 fritt: ”Ska inte fundera så mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöströms OS går mot sitt slut, men en individuell distans återstår – 50 frisim. Och simstjärnan vet precis vad som krävs för ett bra resultat. ”Det finns lite tekniska detaljer som jag måste vara bra på där”, säger Sjöström och nämner målgången som ett exempel.

– Samma sak med uppgång efter start. Såna små detaljer gör tiondelar för mig. Simningen är hur bra som helst så det gäller bara att sätta de här andra detaljerna, säger hon till SVT Sport.

Utöver 50 fritt står ännu en lagkapp på programmet. En av dem som, utöver Sjöström, kan vara aktuella för lagkappslaget på 4x100 medley, är Michelle Coleman.

– Det är jättenervöst, jag har varit med på EM i Berlin där förstalaget, Danmark, blev diskat på 4x100 frisim. Alla håller andan tills man hör ”The results are official”. Då kan man andas ut och veta att allting har gått vägen.

– Vi tränar växlingar för att veta att när vi är på plats, då är allting säkert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer