Jacobsson dömer ut sig själv

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jacobsson brukar dominera när det vankas Paralympics.

Men inför spelen i Rio de Janeiro är han väldigt pessimistisk.

”Det stämmer inte alls”

Jonas Jacobsson gör sitt tionde Paralympics. 51-åringen har varit med sedan 1980 och vunnit mäktiga 17 paralympiska guld genom karriären.

Men när skytten kliver in i spelen i Rio de Janeiro på torsdagen är självförtroendet på botten.

Paralympics

– Mina förväntningar kring mina egna resultat är ganska låga kan jag säga. Och de blir bara lägre och lägre ju mer jag tränar. Det har inte funkat bra. Det stämmer inte alls, säger Jacobsson.

”Har inte hittat rätt”

Han slutade efter guldet i London-OS 2012 men bestämde sig i fjol för att göra en satsning mot Rio. Men träningen har inte alls fungerat och nu är han pessimistisk. Han tvivlar på om hans kommer att nå några finaler.

– Jag vet själv hur bra jag är just nu och just nu räcker det inte. Det vet jag så det är bara att gå och göra det bästa jag kan. Jag försöker hitta rätt. Jag har försökt med det mesta men än så länge har jag inte hittat rätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet