Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Pistorius nekas villkorlig frigivning

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Pistorius nekas villkorlig frigivning, meddelar en panel som prövat den sydafrikanske tidigare friidrottsstjärnans begäran om villkorlig frigivning.

36-åringen är dömd till 13,5 år i fängelse för mordet på sin flickvän 2013.

Oscar Pistorius var en stor profil under sin aktiva tid som sprinter. Han deltog i paralympiska spelen såväl som i olympiska spelen för Sydafrika. Båda hans ben var amputerade under knäna och Pistorius sprang med proteser.

2013 greps sprinten i samband med att hans flickvän Reeva Steenkamp påträffades död. Han nekade mordanklagelserna men september 2014 dömdes Pistorius för dråp. 2015 ändrade Sydafrikas högsta domstol domen och han blev skyldig till mord. 2017 förlängdes straffet från sex år till 13,5 år.

Villkorlig frigivning prövades

Under dagen skulle den före detta sprintstjärnan prövas för begäran om villkorlig frigivning. Men en panel meddelade att sydafrikanen nekades begäran om villkorlig frigivning.

Steenkamps mamma, June, deltog vid dagens förhör för att dela hur de har påverkats av mordet. 36-åringen träffade även Steenkamps föräldrar under förra året, då det är ett krav från Sydafrikas myndigheter inför eventuell frigivning.

Se en sammanfattning av Oscar Pistorius fall i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.