Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ebba Årsjö om utmaningarna: ”Hamstern är död men hjulet snurrar”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en smakstart på säsongen med fyra raka segrar för Ebba Årsjö i världscuen.

Just den totala världscupen är hennes stora mål i vinter. Men när hon nu inte ska åka störtloppen i vinter så blir det viktigt att komma ned och ta poäng i de andra disciplinerna vilket hon haft lite problem med tidigare säsonger.

– Jag måste lära mig att ta mig ned i många race, säger Ebba Årsjö till SVT Sport.

Ebba Årsjö är lite antingen eller. Antingen vinner hon tävlingen eller åker ur. För att vinna den totala världscupen som hon har som mål vinter gäller det att komma ned i många race och ta poäng, vilket hon tidigare haft problem med.

– Jag kör över min förmåga och när benet inte klarar av det så kör jag ur på grund av det, säger Ebba Årsjö.

Hon vet av problemet men ändå är det svårt att hålla tillbaka när hon väl är i backen.

– Hamstern är död men hjulet snurrar brukar vi säga. Nej, men jag glömmer att jag är svag och jag glömmer att jag inte kan ta den där kurvan i den farten. Jag hamnar bak i position för att jag är svag och kommer det då ett slag så flyger jag ur, säger Ebba Årsjö.

VM körs i spanska La Molina i januari men Ebba värderar ändå världscupen högre i år än VM, där hon från förra mästerskapet har två guldmedaljer.

– En slalom- eller totalcup väger tyngre för mig, då är man bäst under en hel säsong, säger Ebba Årsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.