Prisregn vid första Parasportgalan

Publicerad

I kväll genomfördes den första Parasportgalan vid ett hotell i Stockholm. Detta för att lyfta upp de bästa prestationerna under förra året. Karl Forsman var bäste paralympier med enda svenska guldet i Rio. ”Jag kände mig hyfsad säker efter att tagit Sveriges enda guld och kanske ha gjort den bästa prestationen överlag”, säger Forsman om att ha tagit hem priset för bäste manlige idrottare.

Paralympicsmästaren i simning, Karl Forsman, blev tilldelad priset för årets manlige utövare. Han var den enda guldmedaljören vid Paralympics i Rio och han har ett självförtroende i samma nivå.

– Det här är ju det enda pris jag inte kan påverka och det var skönt att juryn tog rätt beslut, säger han i sitt tacktal och river ner applåder och skratt och lägger till för SVT Sport:

– Ja, man har ju inte så gott om tid på sig så det gäller att vara rapp i käften. Det tiillhör idrottarens uppgift att leverera svar på frågor, ta ett ansvar, vara en förebild och kunna reflektera.

Special Olympics-mästare har redan blivit prisad

Sanna Marjeta var rörd över att få pris efter sina insatser med tre simguld vid Special Olympics i Göteborg i somras. Under förra året fick Katrineholmstjejen 10 000 kr i stipendium av Landstinget Sörmland för den insatsen.

– Det var jättekul att bara få vara med på galan. Det har varit ett roligt år och jag tog guld på tre simstarter. Jag är stolt, säger Marjeta till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer