Ludvig Fjällström Foto: Bildbyrån

Klart besked kring VM i puckelpist

Uppdaterad
Publicerad

Almaty i Kazakstan blir ny tävlingsort för VM i Puckelpist. Tävlingen som skulle ha avgjorts under freestyle-VM i Kina har precis som de övriga disciplinerna blivit flyttade. Nytt datum att sikta in sig på för de svenska åkarna blir 8-9 mars. 

Sedan tidigare är det klart att VM i skicross och snowboardcross kommer att avgöras i Idre i Sverige, nu har även puckelpistens nya tävlingsort för VM presenterats.

Resan för bland andra Ludvig Fjällström och Oskar Elofsson går till Kazakstan. Fjällström leder den totala världscupen och Elofsson har sedan tidigare en pallplats.

– Det är glädjande att VM blir av och att vi dessutom får en världscuptävling efteråt, säger förbundskapten Lars Fahlén till SVT Sport.  

VM kommer att följas av den sen tidigare planerade världscupfinalen, även den i samma backe, 13-14 mars.

Fortsatt rehab för Walter Wallberg

Walter Wallberg har under en längre tid tvingats till rehabilitering av en korsbandsskada och förbundskapten Fahlén menar att det är för tidigt att säga något om Wallberg kan hinna bli redo till VM. Det trots ett senare datum för VM än vad som tidigare var planerat.

– Han håller på att jobba sig tillbaka, det är lätt att det tar lite längre tid än vad man tror. Jag kan varken säga ja eller nej, vi får se vad som händer, säger Fahlén. 

SE MER: Fjällström delad vinnare i Idre (13 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.