Alla svenskar utslagna i åttondelen

Uppdaterad
Publicerad
Victor Öhling Norberg är utslagen från skicrosstävlingen i OS i Pyeonchang. Svensken åkte tillsammans med Viktor Andersson och Erik Mobärg ut redan i åttondelsfinalen.
– En riktig flopp, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

Världsmästaren från 2017 lyckades inte kvalificera sig från sin åttondelsfinal. 27-åringen låg på en tredjeplats från start ända in i mål.

– VÖN har inte haft en jättebra säsong, men med den kapacitet han har i sin åkning samt att han har åkt bra på träning, så trodde jag att han skulle prestera bättre än så här, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

– Jag tycker att han fick en ganska bra start och åkte bra i den övre delen av banan, men skidorna gick trögt och det såg ut som att han tappade fart hela vägen in i mål.

Öhling Norberg själv var mycket besviken.

– Jag hade hoppats på väldigt mycket mer i dag så att det är tråkigt. Jag hade inte farten helt enkelt, säger Öhling Norberg till SVT Sport.

”En riktig flopp”

Även för de andra två svenskarna, Viktor Andersson och Erik Mobärg, tog tävlingen slut redan i åttondelsfinalen. Andersson fick en bra start och la sig i ett bra utgångsläge på en andraplats, men i en kurva tog sig Jonas Lenherr förbi svensken från en fjärde till en andraplats och svensken hamnade till slut fyra i mål.

– Jag är väldigt nöjd att jag står här och att jag lyckats gå igenom en rehab-period som var inte något rolig alls men sen var det ju ett litet wild card att köra såklart. Det ska jag inte sticka under stolen med men att det skulle funka såhär dåligt det hade jag inte hoppats, säger Andersson till SVT Sport.

Erik Mobärg var i sin åttondelsfinal offensiv i starten och tog täten, men 20-åringen föll i en kurva och lyckades inte heller ta sig vidare.

– En riktig flopp. Att ingen svensk tar sig vidare från åttondelen är riktigt dåligt, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

Se tävlingsbilder i Rapport (3.30 in i sändningen):

Vann gjorde Brady Leman från Kanada före Marc Bischofberger från Schweiz. Sergey Ridzik från OAR tog hem bronset efter en krasch med med fjärdeplacerade Kevin Dury.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer