Björn Ferry är lyrisk efter Samuelssons insats. Foto: Bildbyrån

Ferry: ”Han visar mästartakter”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson kammade hem silvret i jaktstarten och SVT Sports expert Björn Ferry är imponerad. – Han tog för sig, nöjde sig inte med brons och gav sig inte. Där visar han mästartakter, säger Ferry efter skrällen.

När krutröken skingrats hade svensken skrällt och tagit hem silvret – och Ferry uttryckte sin beundran för Sebastian Samuelsson.

– Fy fasen, vad roligt! Magiskt! Det här är väldigt överraskande. Han är jättestark i åkningen. Att han lyckas sätta de sista när han vet att han skjuter om medaljer och att han lyckas med spurten – fan, vad bra!

– Så här bra har han aldrig varit. Han är offensivt bra, sköt bra och bommade bara en. Jag brukar själv säga att kampen mellan viljan att vinna och rädslan att misslyckas finns där, men här såg man att han verkligen ville och vågade. Han tog för sig. Han nöjde sig inte med brons. Han gav sig inte. Där visar han mästartakter – fastän jag lovar att han var livrädd vid sista skottet.

”Det kommer mer”

Ferry menar att Samuelssons skräll visar att ungdomlig entusiasm ibland slår erfarenhet.

– Rutin är ofta en fördel, men då vet man också hur svårt och osannolikt det kan vara. Han är bara 20 år. Det kommer mer. Det kan jag lova. Sebastian kan bära med sig det här hela karriären.

Samuelsson tampades med Benedikt Doll och skaffade sig en lucka in på upploppet. Jublande glad passerade han mållinjen som tvåa bakom fransmannen Martin Fourcade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer