Wolfgang Pichler petar Fredrik Lindström i mixedstafetten. Foto: Bildbyrån

Fredrik Lindström petas i mixedstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare givne ettan Fredrik Lindström petas när samboparet Hanna Öberg och Jesper Nelin får chansen tillsammans i Sveriges mixedstafettlag i skidskytte i OS.

Laget, som också består av Sebastian Samuelsson och Mona Brorsson, presenterades på dagens presskonferens i Sweden Arena i Pyeongchang.

Brorsson kör förstasträckan, Öberg den andra, Nelin den tredje och Samuelsson avslutar.

OS i Pyeongchang 2018

– Diskussionerna har handlat om vilka av Jesper, Fredrik (Lindström) och Sebastian som ska köra. Vi var osäkra i går. Normalt sett är Fredrik vår ledare med sin erfarenhet, men beslutet landade på att vi skulle välja dem som är bäst för tillfället, säger förbundskapten Wolfgang Pichler.

Två medaljer hittills

Beslutet togs nu på morgonen.

-Det känns jättekul att få köra. Jag har känt hela veckan att formen är stegrande. Det känns bra det här, säger Jesper Nelin.

Skidskyttelandslaget har varit den svenska OS-truppens stora utropstecken i Pyeongchang. På förhand pratades det om att Sverige eventuellt skulle kunna utmana om medaljer i någon av stafetterna. Hittills har det blivit två skrällartade medaljer, guld för Hanna Öberg i distansen och silver för Sebastian Samuelsson i jaktstarten.

Norge ställer upp med Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Emil Hegle Svendsen och Johannes Thingnes Bö.

Tävlingen avgörs 12.15 i morgon tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet