Foto: TT Nyhetsbyrån

IOK: Ingen rysk flagga på avslutningsceremonin

Uppdaterad
Publicerad

Den internationella olympiska kommitténs exekutiva kommitté har rekommenderat att den ryska avstängningen inte ska upphävas och därmed får de ryska idrottarna inte marschera bakom sin flagga under avslutningsceremonin.

Beslutet togs efter att två ryssar har åkt fast för dopning under OS i Pyeongchang. De som åkt fast är bobåkaren Nadezjda Sergejeva och curlingspelaren Alexander Krusjelnitskij.

Ryssarna har under OS tävlat under namnet OAR (Olympiska aktiva från Ryssland) på grund av den statsstyrda dopningen som präglat landets idrott.

OS i Pyeongchang 2018

IOK:s ordförande Thomas Bach har tidigare sagt att de skulle få tillbaka sin olympiska status enbart ifall inga nya dopningsfall skulle upptäckas.

– Dopningsfallen var en stor besvikelse och tillsammans med andra faktorer gjorde det att IOK inte ens kunde överväga att upphäva avstängningen inför avslutningsceremonin, säger han enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet