Kungen: ”Curling tar vansinnigt lång tid”

Uppdaterad
Publicerad

Kung Carl Gustaf var på plats för att se Sandra Näslunds medaljjakt i damernas skicross.

Då passade han på att hylla de svenska idrottarnas OS-insatser, och ge en känga till curlingsporten.

– Curlingtävlingar tar ju nästan aldrig slut, säger han till SVT.

Kung Carl Gustaf har varit en aktiv åskådare under OS i Pyeongchang. Han har funnits på plats vid flera av de svenska framgångarna och varit snabbt framme för att gratulera medaljörerna.

För SVT uttrycker han sin beundran inför de blågula insatserna.

Pyeongchang 2018

– Det har väl gått fantastiskt. Man har ju satt ribban jättehögt, men det måste man för annars kommer man ingenstans. Vissa saker ska vi inte tala om, där det inte gått exakt som man önskat. Men då är det bara att ta nya tag.

”Tar aldrig slut”

Kungen resonerar också kring de olika idrottsgrenarna, där vissa verkar falla honom mer i smaken än andra.

– Här (i skicross) går det ganska snabbt. Längdåkarna håller på lite längre och curlingtävlingar tar ju nästan aldrig slut. De är ganska långa. Men jag hörde att de kanske ska göra om så att de i framtiden bara kör åtta omgångar, för det tar vansinnigt lång tid.

Vallaproblem för Näslund

Sandra Näslunds misslyckande i nattens skicross-final följde han från läktaren. Och Kungen har sin förklaring till att världscupledaren inte gick hela vägen.

– Det var svårt i dag med såpass mycket fukt i luften och lite annan struktur i snön. Så det var lite vallaproblem även här tror jag.

Gladast för Myhrer

Med tre dagar kvar av spelen återstår ännu några svenska medaljchanser. Kungen är hoppfull, inte minst inför damernas curlingturnering där Lag Hasselborg har möjlighet att gå till final under fredagen.

Blir det final tror du?

– Ja det bör det bli.

Och då blir det guld?

– Det får vi se, men det är stora chanser, säger Kungen och skrattar.

Vad har annars varit bäst under OS?

Slalomen i går var fantastisk. André har ju kört så länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pyeongchang 2018

Mer i ämnet