Sebastian siktar på nya medaljer

Uppdaterad
Publicerad

OS-guldet i skidskyttestafett blev en blågul munsbit, som bara gav junioren Sebastian Samuelsson ökad aptit.

– När man har tagit medalj i OS vill man förstås göra det i VM också, säger succémannen Samuelsson.

De svenska stafetthjältarna i skidskytte mellanlandade i ett snöigt Stockholm, och en ny verklighet i form av en strid ström av intervjuer och fotograferande. Mitt i allt stod tålmodiga skidskyttar som gjort en snabb resa från doldisar till stjärnor.

– Jag tror att det här betyder jättemycket för svenskt skidskytte och VM i Östersund nästa år, jag hoppas att det blir en riktig folkfest och nu har vi bevisligen många som kliver fram och gör bra resultat också, säger Sebastian Samuelsson.

OS i Pyeongchang 2018

Hav av resväskor

Det svenska landslaget i skidskytte lämnade Pyeongchang med sensationella fyra medaljer, varav ett individuellt guld för Hanna Öberg och ett guld i herrstafetten. Idag stod den relativt nylandade kvartetten Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström i fullständigt fokus, mitt i ett hav av resväskor, dessutom med OS-medaljerna om halsen. I Sebastian Samuelssons fall också med ett individuellt silver.

– Det gäller att ställa upp på många såna här intervjuer och verkligen visa att vi finns, säger Samuelsson apropå hur svenskt skidskytte ska slå mynt av succén.

Hur ser du på svårigheterna att hålla fokus på träning mitt i allt detta?

– Träningen kommer alltid i första rummet och kommer alltid att göra det.

Och vad blir målet i nästa års VM i Östersund?

– När man har tagit medalj i OS vill man förstås göra det i VM också.

Se när guldstafettherrarna gästade Morgonstudion i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet