Fyra glada hjältar togs emot på Arlanda efter en fantastisk insats i OS Foto: SVT

Skidskyttehjältarna åter på svensk mark

Uppdaterad
Publicerad

Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström frälste en hel nation när de sensationellt tog OS-guld i skidskyttestafetten. Ikväll landade guldhjältarna på svensk mark.

– Att få komma hem med guldmedalj känns magiskt, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

Guldmedaljörerna togs emot med pompa och ståt av en stor skara som hade samlats för att gratulera till det makalösa OS-guldet i skidskytte.

– Det känns fantastiskt. Har inte hunnit smälta segern. Nu gäller det att komma hem och känna efter, säger Jesper Nelin till SVT Sport.

Pyeongchang 2018

Det har väl inte undgått någon att det var tuffa väderförhållanden, kallt och hårda vindar, under tävlingarna. Men det var inget som påverkade dessa herrar.

– Det har hjälpt att träna i Östersund. Det blåste mycket men väderförhållanden har hjälpt. Vi hade en fördel av att det blåste så mycket, säger Nelin till SVT Sport.

Visionen och sammanhållningen

Kvartetten har tränat väldigt länge och mycket ihop. Sammanhållningen gick inte att ta miste på under de olympiska spelen. Det syntes hur sammansvetsat gänget var i och med den otroliga prestationen.

– Vi är ihop väldigt mycket. Man blir väldigt tajt med varandra när man umgås så mycket, säger Peppe Femling till SVT Sport.

Det här guldet var oväntat men när det väl var det tydligt att dessa unga herrar hade arbetat hårt för att uppnå det här resultatet.

– Man tänker på OS väldigt mycket. Man målar upp en scenario. Då blir man stolt när man lyckas förverkliga visionen, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pyeongchang 2018

Mer i ämnet