SVT-experten: ”Hon gjorde ett stort taktiskt misstag”

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund missade medalj i damernas skicross. SVT Sports expert tycker att det främst handlar om ett taktiskt misstag.

– Jag förstår inte varför hon valde startgrinden längst till vänster, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

Det blev en fjärdeplats för guldfavoriten Sandra Näslund.

– Det känns snöpligt och tråkigt för Näslunds del, säger Lewén.

OS i Pyeongchang 2018

– Jag tycker att hon och ledarna gjorde ett stort taktiskt misstag när hon valde yttergrinden. Jag förstår inte varför hon valde den längst till höger. Hon tog egentligen starten men fick längre väg att gå. Sen hamnade hon lite fel, det var ett väldigt tajt heat. Själva åkningen var det inget fel på, hon försöker det hon kan.

”Såg jättevass ut”

Istället blev det dubbelt Kanada genom OS-guld till Kelsey Serwa och silver till Brittany Phelan. Fanny Smith från Schweiz tog hem bronset.

– Jag hade tippat Serwa som tvåa och Smith som trea. Serwa såg jättevass ut hela dagen och var snabb i kvalet så det var ingen överraskning. Phelan har också åkt bra, hade bra fart under skidorna. Hon hade dagen.

Kanada har tagit hemma alla OS-guld i skricross på damsidan sedan det blev en del av OS-programmet 2010.

– Kanada är grymt bra i den här typen av bana. Den är väldigt öppen med stora öppna raksträckor och då är de snabba.

”Lätt att spekulera i efterhand”

– Man såg inledningen av dagen att hon var lite spänd men det blev bättre. Jag tror att utgången hade sett annorlunda ut om hon valt en annan startgrind med den fina starten hon hade. Men det är lätt att spekulera i efterhand.

– Hon känner sig garanterat besviken, hon har siktat på guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet