Pontus Tidemand Foto: SVT Sport Maria Wallberg

Fler VM-starter för Tidemand – kör även Wales Rally GB

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka gör Pontus Tidemand comeback i WRC under VM-rallyt i Turkiet och nu står det klart att han även kör VM-deltävlingen i Wales i Oktober.
– Det är verkligen en positiv boost inför nästa vecka att veta att fler chanser väntar, särskilt så nära i tid, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Nästa vecka gör Pontus Tidemand sin tredje VM-start i år i WRC när årets elfte VM-deltävling avgörs i Turkiet. 28-åringen Tidemand och kartläsare Ola Flöene kör en Ford Fiesta WRC för M-sport precis som tidigare i år och kan alltså redan nu se fram emot ytterligare en VM-start i den högsta klassen i Oktober.

– Ett rally är inget rally, det måste sättas in i en större plan så jag får möjligheten att ta kliv framåt utan att starta på noll varje gång. Wales är en tävling som passar mig bra och som jag har flera bra minnen ifrån. Jag har kört där tre gånger i WRC 2 och vunnit en gång och slutat tvåa de övriga gångerna. Det blir något annat nu med WRC-bil men det ska bli spännande att se vad jag kan göra, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande

Behöver ”arbetsro”

– Det är väldigt glädjande och nödvändigt att Pontus nu får två WRC-tävlingar i rad.  Det gäller att skaffa sig rätt förutsättningar så att han kommer in i bilen och får upp tempot. Han behöver ”arbetsro” i ett pressat läge för konkurrensen och standarden i WRC är oerhört hög just nu, en bromsning på fel ställe och du är efter på sträckan. Så hårt är det, säger SVT Sports rallyexpert Jonas Kruse.

M-sports teamchef Richard Millener ser också fram emot att följa 28-årigen under hans kommande två starter i WRC.

– Det är toppen att Pontus har ytterligare ett event med vår Ford Fiesta WRC och ännu en möjlighet att visa vad han kan göra på sportens högsta nivå. Han tillhör nästa generation och jag tror att alla fabriksteam är spända på att se hur han utvecklas under de här två eventen. Vi vet hur konkurrenskraftig han var i WRC 2, särskilt i Wales, och jag ser fram emot att få vaka över hans framsteg de kommande veckorna, säger M-Sports teamchef Richard Millener i ett pressmeddelande.

Kruse hoppas på tre i rad

Tidemand och kartläsare Ola Flöene har kört test i två dagar inför deltävlingen nästa vecka. Med start i Turkiet och Wales säkrat hoppas expert Kruse nu på ännu fler möjligheter för Tidemand i WRC under hösten.

– Jag hoppas även att han får chansen att köra i Spanien, det skulle innebära tre tävlingar i rad och en bra möjlighet för honom att visa att han är värd en permanent sits till nästa säsong, säger Jonas Kruse.

Guide: Följ Rally-VM i SVT

Visa

VM-rallyt i Turkiet

Måndag 9/11:

22:20 SVT2 och SVT Play  Rallymagasinet inför det turkiska VM-rallyt.

Söndag 15/9:

12:00 SVT1 och SVT Play Rally-VM: Direktsändning från sista sträckan, Power Stage.

17:00 SVT1 och SVT Play Rally-VM: Sammandrag av det turkiska VM-rallyt, årets elfte deltävling.

VM-rallyt i Wales

Måndag 30/9:
22:20 SVT2 och SVT Play  Rallymagasinetet inför det brittiska VM-rallyt.

Söndag 6/10:

13:00 SVT1 och SVT Play Rally-VM: Direktsändning från sista sträckan, Power Stage.

22.30 SVT1 och SVT Play Rally-VM: Sammandrag av det turkiska VM-rallyt, årets tolfte deltävling.


VM-rallyt i Spanien

Måndag 21/10:

22:20 SVT2 och SVT Play  Rallymagasinet inför det spanska VM-rallyt, årets trettonde deltävling.

Söndag 27/10:

Rally-VM: Direktsändning från sista sträckan, Power Stage.  
*Exakt tablå info kommer

Rally-VM: Sammandrag av det turkiska VM-rallyt, årets tolfte deltävling.

*Exakt tablå info kommer
 

VM-rallyt i Australien, säsongsfinal

Måndag 11/11:

22:15 SVT2 och SVT Play  Rallymagasinet inför det australiska VM-rallyt, årets sista VM-deltävling.

Söndag 17/11:

Rally-VM: Direktsändning från sista sträckan, Power Stage.
*Exakt tablåinfo kommer

Rally-VM: Sammandrag av det australiska VM-rallyt, årets sista deltävling.

*Exakt tablåinfo kommer
 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer