På sin 20-årsdag fick Oliver Solberg en ny kartläsare. Foto: TT

Oliver Solberg fick kartläsare i födelsedagspresent

Uppdaterad
Publicerad

Rallytalangen Oliver Solberg fick en fin present på sin 20-årsdag under torsdagen. Han fick nämligen klart med en ny klartläsare. Det blir britten Craig Drew som assisterar den unge värmlänningen.

Drew kommer att medverka i det finländska VM-rallyt nästa vecka. Britten har tidigare varit sidekick till den tiofaldige amerikanska mästaren David Higgins. Trots sin unga ålder har Solberg erfarenhet av Drew sedan tidigare.

– Jag känner Craig väl från tiden som teamkamrater i USA 2019. Jag ser fram emot att få jobba med honom, säger Oliver Solberg som kommer att köra i den näst högsta klassen, WRC2.

Solberg ligger lågt i förhandssnacket.

– Vi måste vara realistiska med resultatet. Det här är första gången jag kör tävlingen, och många av mina konkurrenter känner till vägarna i Rally Finland mycket väl sedan tidigare.

KLIPP: Solberg gästar Skavlan – berättar om sorgen i familjen (24 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.