Oliver Solberg tvingades bryta när han ledde VM-rallyt i Estland. Foto: WRC 2

Oliver Solberg i ledning – då tvingades han bryta VM-rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg flög fram i VM-rallyt i Estland.

21-åringen hade kopplat ett litet grepp om ledningen i WRC2-klassen när han plötsligt blev stående vid sidan av vägen på dagens fjärde sträcka.

– På ombordkameran ser det ut att det var något i spåret som slog i höger bak, säger mamma Pernilla till SVT.

Tungt för Oliver och kartläsaren Elliott Edmondson i jakten på världsmästartiteln. Inför tävlingen i Estland låg de på silverplats, 13 poäng bakom tabellettan Yohan Rossel, Frankrike.

– Efter en liten touch gick dämparen på höger bak sönder så jag var tvungen att stanna. Det är tyvärr över för dagen men mekanikerna fixerna bilen och vi startar om i morgon. Jag är självklart besviken, säger Solberg till SVT Sport.

I WRC-klassen leder finländaren Kalle Rovanperä i en Toyota. Den regerande världsmästaren är tre sekunder före belgaren Thierry Neuville, Hyundai.

Hemmafavoriten Ott Tänak vann fem (!) av dagens sju sträckor men ligger trots detta långt ner i resultatlistan. Estländaren tvingades byta motor efter shakedown (fullfartstestet) och fick därmed ett tidstillägg på fem minuter.

Bittert för Tänak som ligger fyra i VM-tabellen.I morgon fortsätter rallyt i Tarttu med åtta sträckor.

SVT sänder det bästa från Estland med start 18.00 i SVT2/play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.