Patrik Flodin, till höger, tillsammans med co-drivern Göran Bergsten. Foto: Erik Högberg

Patrik Flodin befäste ledningen i rally-SM

Publicerad

Patrik Flodin tog hem årets fjärde deltävling av rally-SM. Detta sedan konkurrenterna försvunnit en efter en.

När starten gick i Kolsvarundan på lördagsmorgonen fanns minst fyra segeraspiranter i den fyrhjulsdrivna R5-klassen. Tätduon Patrik Flodin och Johan Kristoffersson som närmast utmanades av PG Andersson och Fredrik Åhlin.

När allt var över var det Patrik Flodin som stod som segrare. Efter stor dramatik.

– Sanslöst, var Patrik Flodins kommentar till segern som innebar 29 nya SM-poäng.

Johan Kristoffersson var den första av segeraspiranterna som försvann. Redan på första specialsträckan var det stopp sedan värmlänningen genat för offensivt i en högersväng med en havererad framvagn som resultat. Kristoffersson räddade dock sex poäng genom att utnyttja omstartsmöjlighet och seger på power stage.

Flodin leder totalen

PG Andersson bröt efter fjärde specialsträckan på grund av motorproblem. Han låg då trea efter ledande Fredrik Åhlin och tvåan Patrik Flodin.

På den sjätte specialsträckan var det sedan slutåkt även för Fredrik Åhlin efter bromsproblem.

Det innebär att Patrik Flodin kunde köra hem årets andra seger i rally-SM. I mål var han 1.32,9 före tvåan Martin Berglund, medan tredjeplatsen togs av Mattias Monelius.

Patrik Flodin leder nu rally-SM efter fyra av sex deltävlingar på 103 poäng, tvåa är Johan Kristoffersson på 66 poäng. Mattias Monelius och regerande mästaren i R5-klassen, Martin Berglund, har båda 61 poäng och delar tredjeplatsen.

Resultaten är preliminära.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer