• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Oliver Solberg leder inför fortsättningen i Portugal. Foto: Oliver Solberg Rally

Solberg leder i Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg fick en smakstart i det portugisiska VM-rallyt. 21-åringen leder WRC2-klassen med 50,1 sekunder före britten Gus Greensmith med kartläsaren svenske Jonas Andersson i högerstolen.

– Det var riktigt tufft men vi har haft en bra dag. Vi slapp punkteringar i alla fall, säger Oliver till C More.

Just punkteringar var ett hett tema den första dagen. Flera av Olivers konkurrenter drabbades hårt. Men Solberg och kartläsaren Elliott Edmondson hade en etapp utan störningar. Två sträcksegrar blev det för det svensk-brittiska paret.

Inför lördagen har Solberg hela 50,1 sekunder tillgodo på teamkollegan Greensmith. Mästerskapledaren Yohan Rossel, Frankrike, är trea,minuten bakom svensken.

– Mycket moget kört av en pånyttfödd Solberg. Något av det bästa han gjort i knivskarpa konkurrensen i WRC2-klassen, säger Jonas Kruse, expert.

I WRC-klassen blev det ett brutalt slut för tabelltvåan Elfyn Evans och kartläsaren Scott Martin. De kraschade våldsamt på sjunde sträckan, men klarade sig utan skador. Det är oklart om de kommer starta i rallyt i morgon.

Regerande världsmästaren Kalle Rovanperä, Finland, leder med 10,8 sekunder före Dani Sordo inför lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.