Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thierry Neuville kraschade från ledarposition – se situationen Foto: C More

Thierry Neuville kraschade från ledning i kroatiska rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Thierry Neuville var i ledning i kroatiska rallyt men segerchansen försvann efter en krasch.

– Jag vill be om ursäkt till teamet. Vi drömde alla om segern i helgen. Vi var nära men det har inte varit ett lätt rally, vi kämpade hårt för att fortsätta men tyvärr slutade det för tidigt, skriver Neuville i sociala medier.

Efter den inledande dagen på kroatiska rallyt var Thierry Neuville i ledning. Han hade 5,7 sekunders försprång mot tvåan.

Han följde sedan upp det med två starka sträckor under lördagsmorgonen och ökade sin ledning. Men på rallyts elfte sträcka var olyckan framme.

På en raksträcka sladdade Neuville och slog i en betongsugga med bakdelen av bilen som kastades in mot träd längs vägen. Neuville och hans kartläsare Martijn Wydaeghe klarade sig båda oskadda. Men skadorna på bilen, bland annat en trasig stötdämpare, gjorde att de tvingades bryta för dagen.

Evans i topp

Walesaren Elfyn Evans var tvåa då Neuville kraschade och övertog därmed ledarpositionen.

Evans ledning utmanades främst under lördagen av Ott Tänak. Men tekniska problem för Tänak under eftermiddagen gjorde att Evans försprång drygades ut till 25,4 sekunder inför söndagens avslutning.

Fyra sträckor återstår och för Evans jagas en efterlängtad seger, då senaste kom i Finland 2021.

Höjdpunkter i SVT

SVT sänder sammandrag från Kroatiens VM-rally på söndag 18-19.00  i SVT2/Play.

C More direktsänder samtliga tävlingar från VM-serien 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.