• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen i Västra Götalands län med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Alla i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Lyssna på Sveriges Radio för mer information. Industribrand i Bergsjön

Pontus Tidemand kör rally-VM Foto: Bildbyrån

Tidemand får en ny chans – kör VM-rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det blir en fortsättning för Pontus Tidemand i WRC2 i rally-VM.
Värmlänningen får en ny chans för Toksport WRT i det mexikanska VM-rallyt 12-15 mars.

Pontus Tidemand slutade trea i WRC2-klassen i Svenska Rallyt men det var oklart med flera styrningar. Nu får han packa trunken tillsammans medkartläsaren Patrik Barth.

– Jag och Patrik fick verkligen blodad tand i Svenska Rallyt när allt flöt på så bra och vi var sugna på mer direkt, säger Pontus  i ett pressmedelande.

Solberg kör också

Sedan tidigare är det klart att supertalangen Oliver Solberg också kör i Mexiko. Solberg tävlar i WRC3-klassen och ska försöka köra så många tävlingar som möjligt som ett led i sin satsning mot en framtida styrning i huvudklassen WRC.
18-åringen var bäste svensk bland R5-bilarna (WRC2 och WRC3) inför sista sträckan i Svenska Rallyt. Där blev det en punktering för värmlänningen som halkade ner i resultatlistan.

ARKIV: Tidemand sjua i brittiska VM-rallyt (6 oktober, 2019)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Pontus Tidemand beskriva skillnaden mellan den nya bilen och den gamla här. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer