Se silver-ryttarna i världscuphoppningen

Uppdaterad
Publicerad

VM i ridsport i september blev en stor succé för de svenska hoppryttarna, som tog hem ett oväntat VM-silver i lagtävlingen. Nu går tre av ryttarna in i världscupen. Se Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson tävla i Helsingfors från 14.30.

I Helsingfors tävlar dessutom svenskarna Stephanie Holmén och Evelina Tovek. Douglas Lindelöw, som vann premiären i Oslo för en vecka sedan, deltar alltså inte i Helsingfors.

– De har ju skämt bort oss med resultat och med fem så starka ryttare så kan vi förvänta oss resultat, vi har fem toppnamn så vi borde ha två till omhoppningen, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

– Sverige fick en bra start i Oslo, men mycket vill ha mer.

Fredrik Jönsson blev helt otippat den bästa svensken individuellt, med en åttondeplats. Efter all uppståndelse efter VM väntar nu den första inomhustävlingen på ett år för honom och hästen Cold Play.

– Nu har han visat att han och Cold Play håller standarden för att fajtas på riktigt i världseliten, säger Lotta Björe som dock tror att ovanan vid inomhushoppning kan ställa till det för ekipaget på söndag.

Tävlingen sänds i spelaren ovan samt SVT Play 14.30-17.00, och i SVT1 15.10-17.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.