Sara Algotsson Ostholt säljer hästen Reality. Foto: TT Nyhetsbyrån

Algotsson Ostholt säljer topphästen

Uppdaterad
Publicerad

En knapp månad efter bronset på EM i Strzegom säljer Sara Algotsson Ostholt hästen Reality.

– Det har varit ett väldigt, väldigt, väldigt svårt beslut, säger hon till SVT Sport.

Försäljningstankarna har funnits under lång tid och starten i årets EM var länge osäker. Sara Algotsson Ostholt lyckades köpa ut Reality i början på sommaren för att kunna få starta årets EM, som slutade med en bronsmedalj.

– Jag är så glad att vi fick uppleva årets EM, som var så speciellt med vårt lag, och att hon fick göra en sån fantastiskt fin tävling där, säger hon till SVT Sport.

– Jag har tagit beslutet för att kunna stanna i sporten, men jag har fortfarande svårt att tänka på det, säger hon.

”Vet att jag är borta från VM nästa år”

Sara Algotsson Ostholt kommer nu att leta efter en ny, yngre häst som kan gå framtida mästerskap.

– Jag vet att jag i och med detta är borta från VM nästa år, men det är ju detta som ständigt är den svåra avvägningen, att tänka på ekonomi och framtid, eller att behålla bästa hästen, säger hon till SVT Sport.

Silver-Wega tillbaka på tävlingsbanan

Algotsson Ostholt är just nu på tvåstjärnig tävling i Langenhagen och glädjande nog har hon med sig Wega, som tog OS-silver i London 2012 men som pensionerades förra året på grund av skada.

– Förra året var det ju slut, veterinären sa att jag kunde glömma att tävla henne igen och allt kändes helt förbi, men nu känns hon så fin.

– Det blir på hennes villkor, hon behöver inte bevisa något och vi känner noga efter hur det känns efter varje gren. I dag har det regnat och visar det sig att underlaget inte är bra nog kommer jag inte att starta terrängen även om hon är med i toppen.

Vad tänker du om framtiden?

– Jag vet inte vad jag tänker om framtiden. Det är bara fantastiskt att få rida henne.

Förbundskaptenen: ”Måste arbeta långsiktigt”

Förbundskaptenen Fredrik Bergendorff om försäljningen.

– Det är bara att arbeta vidare, vi vet att vi är sårbara med situationen som vi har på hästsidan och där måste vi arbeta långsiktigt och det arbetet är påbörjat, säger han till SVT Sport.

– Det fanns ett erbjudande och hästar håller sig inte på topp hur länge som helst. Så klart hade det bästa varit om hon kunnat behålla hästen och bygga upp stallet samtidigt, men man kan inte ha kakan och äta den på samma gång, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.