Algotsson Ostholts häst kämpar för livet Foto: Instagram

Algotsson Ostholts häst kämpar för livet

Uppdaterad
Publicerad

En stor tragedi inträffade i veckan när Sara Algotsson Ostholts hästtransport började brinna och en av hennes tävlingshästar avled.

Den andra hästen i bilen överlevde – men kämpar nu för sitt liv

”Alla mina tankar är med henne varje sekund. Veterinärerna gör ett fantastiskt jobb. Jag hoppas bara att hon är tillräckligt stark att kämpa sig igenom det här”, skriver Algotsson Ostholt på Instagram.

Det var för en dryg vecka sedan som OS-medaljören Sara Algotsson Ostholts lastbil började brinna på väg hem från en tävling i polska Sopot. En häst, Chacco’s Crack, dog i branden och den andra, Arpertina, skadades och togs om hand av en polsk veterinär.

Den skadade hästen som förra veckan gjorde debut på fyrstjärnig nivå kämpar nu för sitt liv.

”Hon kämpar för livet efter den fruktansvärda händelsen förra måndagen när vår hästtransport brann upp”, skriver hon på Instagram.

Och fortsätter:

”Alla mina tankar är med henne varje sekund. Veterinärerna gör ett fantastiskt jobb. Jag hoppas bara att hon är tillräckligt stark att kämpa sig igenom det här”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.