• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Arrangören: ”Man tror inte det är sant”

Två gånger på två år, arrangörerna av Sweden International Horse Show var självklart olyckliga efter dödsfallet.

– Vi är förtvivlade, att det här skulle hända en gång till, det är så osannolikt att man tror knappt det är sant. Men vi var väl förberedda, vi har fem veterinärer på plats och vi kunde ta hand om incidenten på ett bra sätt, säger Ulf Rosengren, ordförande för organisationskommittén. 

Nu händer det här igen, finns det någonting ni från arrangörernas håll kunde gjort annorlunda?

– Nej. Vi följer tävlingsreglerna och vi försöker ta hand om hästarna på bästa möjliga sätt. Vi får regelbundet omdömen från ryttarna att höstarna trivs väldigt bra hos oss. Varför det här händer kan jag inte svara på, men utifrån arrangörens synvinkel så gör vi långt mer än alla kan begära, säger Rosengren.

Vad gör ni nu?

– Nu avvaktar vi veterinärernas utlåtande och så får vi dra slutsater av det. Förra gången fanns ingen anledning att vidta några åtgärder, men som sagt, vi får avvakta och se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer