Baryard Johnsson inför tävlingarna på Stockholm Stadion: ”En av årets höjdpunkter”

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan var Malin Baryard Johnsson GP tvåa på Stockholm Stadion under Global Champions Tour-tävlingarna. Nu hoppas den svenska landslagsryttaren på nya framgångar i helgen i Stockholm.

– Äntligen får vi vara här igen det är en av årets höjdpunkter. Dels att vi är på hemmaplan men också att vi får vara på den här fantastiska platsen.

Baryard Johnsson kommer till tävlingarna på Stockholm Stadion med fina resultat i ryggen, bland annat var hon med och red hem den svenska segern i Nations Cup i St Gallen nyligen och hade också en dubbelnolla i nations hoppningen Rom tillsammans med Indiana. 

–  Hon har känts fantastiskt fin och varit dubbelt felfri i båda nationshoppningarna, så formen är bra absolut, säger Baryard Johnsson som även här med sig nioåriga hingsten El Barone.

Baryard Johnsson ser fram emot att inleda tävlingarna i dag. Indiana kommer inleda med en 1.45-klass och helgens tävlingar är betydelsefulla.

– Det är en viktigt tävling förstås, vi håller ju på och förbereder oss för ännu större grejer och det är en viktig del i det steget. Sen är det förstås roligt att vara tillbaka här med tanke på de resultat vi hade här för ett par år sedan, att försöka leva upp till det igen, det är ju målet absolut, säger Baryard Johnsson till SVT Sport.

”Viljan är där och hästen är i fin form”

Henrik von Eckermann är en av tre svenska ryttare som deltar i hela GCT-säsongen och ingår i lagtävlingen, Global Champions League. Henrik rider i laget Scandinavian Vikings med bland andra Evelina Tovek och norrmannen Geir Gulliksen och målsättningen inför tävlingarna i Stockholm är glasklar.

– Alltid samma målsättning man vill stå högst upp på pallen. Men vi vet ju hur sällan det händer men viljan är där och hästen är i fin form, säger von Eckermann till SVT Sport.

Nyligen meddelade Von Eckermann att tidigare mästerskapshästen Toveks Mary Lou pensioneras. Samtidigt har 11-årige valacken King Edward gått från klarhet till klarhet och radat upp fina placeringar i stora GP-klasser inte minst andraplatsen i St Tropez Grand Prix.

– Jag har en bra känsla, hästen har hoppat väldigt bra och jämnt genom hela året, och särskilt nu i ST Tropez var det väldigt bra. Så det är positivt.

Så sänder vi GCT Stockholm

Fredag 18 juni

Lagtävling 1 kl 15.45-18.30 SVT Play

Lördag 19 juni

Lagtävling 2 kl 13.15-16.00 SVT2/SVT Play

Grand Prix kl 16.55-19.15 SVT2/SVT Play

Söndag 20 juni

CSIO 5* 13.45-15.30 SVT2/SVT Play

Programledare och reporter: Maria Wallberg

Kommentator: AnnaMaria Fredholm

Expert: Lotta Björe

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.