Carl Hester. Foto: Bildbyrån

Carl Hester om uppladdningen: ”Annorlunda”

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens rutinerade Carl Hester är redo för EM-start, trots att uppladdningen varit lite annorlunda. Han bestämde sig för att backa bandet med sin häst Delicato – och har bara gjort småtävlingar hemma i England.
– Nu tar jag honom och rider Grand Prix och ser vad som händer, säger han till SVT Sport.

I VM förra året red Carl Hester och Charlotte Dujardin, som arbetar hos Carl Hester, i det brittiska laget som tog ett brons. Charlotte Dujardin tog även ett individuellt brons på Mount St John Freestyle.

De kommer nu båda till EM med ett annorlunda år bakom sig.

– Det har varit ett lustigt år faktiskt för i VM satt både jag och Charlotte (Dujardin) på två ganska unga hästar, de var orutinerade men gick väldigt bra. Vi kom hem och bestämde oss för att ge dem en lång paus så under vintern tävlade vi inte, säger Carl Hester till SVT Sport.

När Hester var tillbaka på tävlingsbanorna med Hawtins Delicato var hästen nervös på tävlingar och ekipaget fick ta ett steg tillbaka.

– Jag bestämde mig för att stanna i England och bara göra små tävlingar så att han skulle slappna av. Jag har gjort många tävlingar som jag kallar ”gårdstävlingar”, nu tar jag honom och rider Grand Prix och ser vad som händer. Det har varit en annorlunda uppladdning, säger han.

Sparar hästarna till OS

Charlotte Dujardin var tillbaka med sin EM-häst i april igen.

– OS är i vårt bakhuvud, så vi försöker spara dem till det. Men Delicato är i jättebra form. Jag tror att min säsong betalar sig nu, även om jag var lite orolig i början av året, säger Carl Hester.

Efter den första dagens lagtävlingar placerade sig Storbritannien på en andraplats. Carl Hester uppladdning visade sig ge resultat – ekipaget red ihop 78.323 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer