Peder Fredricson på Christian K, arkivbild. Foto: TT

Efter inställda tävlingen – Falsterbo får SM

Uppdaterad
Publicerad
Det blir inget Falsterbo Horse Show i sommar. Däremot så tilldelas Falsterbo SM i hoppning som avgörs i augusti.
– Vi är mycket glada över att Falsterbo vill arrangera SM, det blir ett ”once in a lifetime”-arrangemang, säger Jonas Holmberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté.

Falsterbo Horse Show var planerad till 4-12 juli. Men på grund av coronaviruset tvingades arrangören ställa in. Men nu har Svenska Ridsportförbundet tilldelat Falsterbo årets utomhus-SM i hoppning. Tävlingen kommer att arrangeras som två separata arrangemang på två olika delar av det stora evenemangsområdet, som vanligen huserar Falsterbo Horse Show. På den ena delen avgörs SM för seniorer, young riders och juniorer. På den andra delen avgörs SM för ponny och children.

– I Falsterbo känner vi att vi verkligen vill göra något för sporten med den situation som alla ryttare, ägare, hästskötare, tränare och fans hamnat i under coronapandemin. Det kommer bli mycket jobb, framförallt med logistikfrågor, men vi är säkra på att vi kan arrangera detta på ett bra och säkert sätt. Det är både roligt och inspirerande att ha ett mål att arbeta mot, säger Jana Wannius, ordförande för Falsterbo Horse Show.

Klipp: Fredricson om stjärnhästen: ”OS nästa år är för långt fram” (4 april 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fredricson om stjärnhästen: ”OS nästa år är för långt fram” Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer