EM-brons till det svenska U25-laget i Hagen Foto: Svenska Ridsportförbundet

EM-brons för det svenska U25-laget

Uppdaterad
Publicerad

Bara några timmar efter att det svenska seniorlaget slutat fyra i lagtävlingen, så slog U25-laget till med EM-brons i tyska Hagen.

– Jag visste att om alla gjorde sitt bästa kunde det gå vägen, men allt kan hända. Alla ryttare var jätteduktiga, säger Sveriges landslagsledare Tina Due Boje till svenska ridsportförbundet.

EM i dressyr för U25-ryttare genomförs parallellt med seniormästerskapet.

Halvvägs genom lagtävlingen låg det svenska U25-laget fyra. Elin Mattson och Beckham var först ut av de svenska ekipagen under onsdagen och deras Grand Prix belönades med 66,294% av domarna. Lina Dolk och Languedoc avslutade för Sverige och red på starka 71,882 procent.

– Jag är supernöjd, han var helt med mig och fokuserad hela vägen. Vi kunde inte gjort det bättre, säger Lina Dolk till svenska ridsportförbundet efter ritten.

Det svenska laget slutade på 207,264 procent och knep bronset före Danmark. Lagguldet i U25-klassen gick till Tyskland som noterade 225,206 procent, silver till Nederländerna på 218.

I det svenska bronslaget red: Natalie Wahlund, Lina Dolk, Jennifer Lindvall, Elin Mattsson. Landslagsledare är Tina Due Boje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.