Foto: BILDBYRÅN

Fredricson GP-tvåa i New York

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson har haft en strålande tävlingshelg i New York som avslutades med en andraplats i den svåra Grand Prix-klassen.

14 av 30 startande ekipage var felfria i grundomgången där banan satt av Louis Konickx innehöll 12 hinder 15 språng.

Peder Fredricson och Hansson gick ut sist i omhoppningen och red strålande. Dubbelnolla med tiden 35:43. En strålande runda men drygt halvsekunden långsammare än amerikanen McLain Ward på Clinta som knep segern.

Seger för Peder och lag Europa

Natten till söndag svensk tid reds lagtävlingen Riders Masters Cup, prestigefyllda klassen där lag USA möter lag Europa. Att likna vid t.ex. golfens Ryder Cup.

Regerande Europamästaren Peder Fredricson och H&M Zaloubet ingick i det Europeiska laget som vann och bidrog starkt med två felfria rundor.

insta

Segern säkrades med minsta möjliga marginal, ett ynka fel mindre än USA med bland andra Beezie Madden i laget. Madden som tidigare i Apil vann världscupfinalen i Paris.

Sverige femma i Slovakien

Det blev en femteplats för den svenska kvartetten när Nations Cup i hästhoppning hade sin första deltävling i slovakiska Samorin. En placering som förbundskapten Henrik Ankarcrona var lite besviken över.

– Vi är så klart inte nöjda med en femteplats, men vi är glada över hur hästarna gick. Vi hade flera hästar som debuterade på den här nivån och som gjorde det riktigt bra, säger han i ett pressmeddelande.

Schweiz vann på nio fel medan Sverige delade femteplatsen med Italien på 20 fel. I laget red Henrik von Eckermann på Cantinero, Irma Karlsson på Ida van de Bisschop, Evelina Tovek på Dalila de la Pomme och Malin Baryard Johnsson på Indiana. För Irma Karlsson var det debut i den högsta divisionen.

– Det var självklart lite nervöst när det är första gången och allt är nytt. Men jag kunde hålla mig ganska lugn. Det gäller att hitta fokus precis som i vilken klass som helst”, sade Karlsson, som var bäst i det svenska laget med 0+4 fel.

Nästa omgång avgörs i Sopot, Polen, den 14-17 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.