Foto: Bildbyrån

Fredricson briljerade på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson har gått för vinst i flera klasser i helgen i Friends Arena utan att få till en riktig fullträff. Men slutligen kom den – i söndagens absolut sista klass hoppade han hem segern med Zaloubet.

Efter Grand Prix-klassen på söndagen, där Fredricson var trea, konstaterade Peder Fredricson att den där riktiga fullträffen uteblivit under helgen i Friends Arena.

Men till slut kom den då, Fredricsons seger. I den sista hoppklassen, Sweden masters, där fem kvalade ryttare gjorde upp visade EM-guldmedaljören en imponerande hoppning med Zaloubet. Efter en snabb runda, som inte ens snabba Bertram Allen kunde rå på, fick Fredricson stå längst fram på prisutdelningen.

– Äntligen en seger. Det var jättekul, jag är väldigt glad för den här segern, säger Fredricson till SVT Sport.

Ekipaget försvarade därmed titeln från förra året då de vann samma klass.

– Det var rätt tuff konkurrens idag, jag var inte helt säker på att jag skulle lyckas vara snabbare än Bertram och Marlon. Idag hade jag, jag ska inte säga tur men marginalerna på min sida, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.