Fredricson: ”Det är klart vi siktar på att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och All In är redo för ett nytt mästerskap. Ekipaget är en av förhandsfavoriterna, vilket tycks passa dem utmärkt.

– Det är någonting jag gillar, det är här och nu,  säger Fredricson till SVT Sport.

Nästan exakt ett år efter silvret i Rio kommer de till EM på hemmaplan som en av de hetaste kandidaterna till guldet. De svenska hoppryttarna inleder mästerskapet på onsdagen med en tidshoppning som ingår både i lagtävlingen och den individuella tävlingen. Fredricson har siktet inställt på guld.

– Det klart att vi siktar på att vinna, säger han till SVT Sport.

Både individuellt och i lag?

Absolut.

Ett mästerskap på hemmaplan är något man som ryttare kanske bara upplever en gång i sin karriär. Atmosfären inne på Ullevi utstrålar mästerskapskaraktär och de svenska ryttarna har fått en bra känsla hittills.

– Allt har varit perfekt hittills. Arenan är fantastiskt och mottagandet har varit fantastiskt, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

De svenska hopplaget har startnummer fem i lagtävlingen och rider i följande startordning; Henrik von Eckermann med Mary Lou (nr 5), Malin Baryard- Johnson med Cue Channa (nr 26) , Douglas Lindelöw med Zacramento (nr 45) och sist ut för Sverige, Peder Fredricson och All In ( nr 68).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.