Visa alla (4)

Fredricson Europamästare: ”Svårt att slå den här känslan”

Peder Fredricson var en trött men lycklig Europamästare när SVT Sport träffade honom på ett folktomt Ullevi i kväll. – Det kommer att vara svårt att slå den känslan som jag hade i dag, säger han.

– Efter OS var det här nästa stora mål. Just att det blev guld är väldigt speciellt. Att få ta guld på hemmaplan, att få vara sist ut. Det kommer att vara svårt att slå den känslan som jag hade i dag med publiken här och det stödet jag haft hela veckan, säger Fredricson och fortsätter:

– Att jag var favorit och satt på en av världens bästa hästar. Få en möjlighet att ge en guldmedalj till honom och teamet och Sverige var outstanding. Att det höll hela vägen, det var super.

Strävar mot nya mål

Med guldmedaljen runt halsen passar Fredricson på att hylla arrangörerna i Göteborg.

– Det har varit ett suveränt EM. Det har varit så trevligt, välorganiserat, bra stämning.

Nu väntar en tids återhämtning för All In. Men Peder Fredricson ämnar snart sträva mot nya mål. Känslan av att vara nöjd är lite farlig.

– Nu tänker jag faktiskt vara nöjd ett tag, i varje fall i dag och i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer