Foto: Bildbyrån

Fredricson hyllar All In inför avgörandet

Uppdaterad
Publicerad

Målet har hela tiden varit guld. När EM ska avgöras idag är hoppstjärnan Peder Fredricson precis där han vill vara – i ledning. Då väljer han att hylla sin vapendaragare All In.

– Han är en väldigt speciell häst, en otroligt speciell häst, säger 45-åringen till SVT Sport.

Tillsammans tog de OS-silver i Rio 2016. En prestation som ledde till att Peder Fredricson vann Jerringpriset. Under EM i Göteborg är han och hästen All In solklara publikfavoriter.

– Det är så kul att han har tagit plats och att folk känner till honom och att folk följer honom. Det känns fantastiskt, säger Fredricson.

Om publikens stöd: ”Ger extra motivation”

– Från att jag lastade av honom har jag fått lyckönskningar, alla hoppas att det ska gå bra. Det ger verkligen en extra motivation.

Inför den sista och avgörande EM-dagen är Peder Fredricson i ledning på noll fel. Närmast bakom jagar schweizaren Martin Fuchs på 2,03 fel och irländaren Shane Sweetnam på 2,10 fel. Av toppryttarna är de fem främsta inom ett nedslag.

12 främsta vidare till avgörande rundan

– Det känns bra, vi har hoppat tre dagar. När man sitter upp och rider på hästen vill man ha en känsla av det känns bra – och han är verkligen i bra form. Det känns jättebra, det ska bli spännande.

Finalhoppningen avgörs över två rundor. I den första startar de 25 främsta individuella ekipagen efter de tre första tävlingsdagarna. Fel i denna runda läggs till felen som ekipagen har med sig sedan tidigare.

De 12 främsta går sedan vidare till den sista och avgörande hoppnigen.

Ställning inför finalen.

Startlista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.