Fredricson internationell vinnare med ny häst

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och Hansson behövde bara tre chanser för att ta sin första internationella seger. Idag vann de 1,50-hoppningen vid världscuptävlingarna i Zürich. – Vi lär långsamt känna varandra och idag kändes det väldigt bra, han hoppade fantastiskt fint, säger Fredricson till SVT Sport.

Fredricson tog nyligen över hästen och ekipaget har hittat varann direkt. Segern idag kom i en klass med få felfria och hård konkurrens.

– Det kändes jättebra, jag hoppas det ska bli något riktigt bra framöver. Det är en extremt smart häst, mycket känsligare än vad man tror och han är extremt försiktig, säger Fredricson till SVT Sport.

Hästen Hansson har under flera år setts som en av de absolut mest lovande svenska hopphästarna. Efter att han ridits av Robin Ingvarsson, och bland annat blivit svensk mästare, har den 10-årige vallacken nu kommit till Fredricsons stall.

– Robin har tagit fram honom på bästa sätt, Hansson är full av självförtroende.

Peder Fredricson rider Christian K i söndagens världscuphoppning.

Se hoppningen 14.20 på svtsport.se och på SVT Play, samt 15.30 i SVT 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.