Fredricson tillsammans med Zaloubet. Foto: Bildbyrån

Fredricson klättrar – tillbaka som bäste svensk

Uppdaterad
Publicerad

I söndags briljerade han på hemmaplan inför fansen i Friends arena – nu tar Peder Fredricson tillbaka platsen som bästa svenska hoppryttare på världsrankningen.

Under den allra sista hoppklassen under Sweden International Horse Show visade EM-guldmedaljören, tillsammans med sin Zaloubet, upp en imponerande hoppning.

– Äntligen en seger. Det var jättekul, jag är väldigt glad för den här segern, sa Fredricson till SVT Sport efteråt.

Och nu kan 46-åringen glädja sig åt ännu en framgång. När den senaste rankningen över världens främsta hoppryttare presenterades idag är Fredricson återigen rankad som bäste svensk. Han klättrar en placering och är nu femma.

Samtidigt har Henrik von Eckermann halkat ned från sin bronsplats till en sjätteplats.

– Detta är otroligt viktigt då det gör att vi fortsatt har tre startplatser i vårterminens världscuptävlingar, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Ridsportförbundet.

Harrie Smolders, Nederländerna, är kvar som etta i världen.

Världscupfinalen i hoppning, där runt 35 av världens bästa ryttare kommer att göra upp om medaljerna, avgörs i Göteborg 3-7 april och sänds i SVT.

På dressyrens världsranking tog Patrik Kittel ett jättekliv. Han och Delaunay klättrade från 97:e till elfte plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.