Fredricson om finalrundan: ”Inte riktigt vad jag hoppats på”

Uppdaterad
Publicerad
Peder Fredricson slutar på 18.16 fel i mästerskapet, en bra bit från medaljerna. Resultatet i dagens runda i den första omgången av VM-finalen blev åtta fel, en rivning och ett tramp i vattengraven.

– Det var inte riktigt vad jag hade hoppats på. Han hoppade bra på ettan, sedan var han i redan på tvåan. och sen rev han trean så han hoppade inte riktigt som han kan, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

– Sedan kom han igång bra men jag höll för mycket innerbåge på de sju till vattengraven så jag kom för nära. Det är en sådan runda som det blir ibland.

Fredricson tror inte att den extra omhoppningsrundan som de svenska och amerikanska hästarna gjorde i fredags spelade in.

– Nej det tror jag faktiskt inte. Min häst kändes väldigt pigg och fräsch och hoppade bra där ute. Men sen hade jag omhoppningen i kroppen och han var inte tillräckligt uppe i luften på de första hindren, säger han.

Så här utvärderar Fredricson Christian K:s mästerskapsinsatser:

– Jag tycker han började väldigt bra, första dagen hoppade han fantastiskt på tid som inte är hans styrka och gjorde en fantastisk insats i första lagrundan. Sedan hade vi en sämre dag i andra lagrundan och sen var han bra i omhoppningen.

– I dag gick det inte så bra, men man kan inte lägga allt på hästen, vi är två om prestationen.

Tar du på dig misstagen själv?

– Ja, en del av dem. Två av misstagen tar jag på mig själv, att jag kom för nära vattnet och sista hindret häromdagen var mitt misstag.

Fredricson slutade på 19:e plats i mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer