Foto: Bildbyrån

Se svenskarnas finalrundor igen

Uppdaterad
Publicerad
Peder Fredricson fick två bommar med sig i omgång ett i VM-finalen. Fredrik Jönsson tog sig dock vidare, efter en rivning och ett tidsfel. Här kan ni se svenskarnas rundor i omgång ett igen.

Peder Fredricson fick med sig två bommar i den andra Nationshoppningen i fredags, och för att överhuvudtaget ha någon chans på medalj behövde Fredricson och Christian K vara felfria, samtidigt som de andra ryttarna drog på sig fel.

Nu rök Fredricsons medaljchanser redan på hinder nummer tre när Christian K fick med sig översta bommen på räcket.

På vattenhindret landade ekipaget i vattnet, och därmed fick de ytterligare fyra fel med sig.

De tolv bästa ekipagen går vidare till runda två. Fredricson kommer inte att ta sig vidare.

Fredrik Jönsson och Cold Play inledde så säkert och stabilt, men med två hinder fel kom felet. Cold Play fick med sig bakbommen på oxern och i mål fick de även ett tidsfel. Totalt fem fel.

Jönsson kommer att gå vidare till omgång två.

– Jag tyckte han hoppade fantastiskt fint. Han kändes lite, lite segare än rundorna inna. Jag är väldigt irriterad, det blev rytmändring på det hindret jag rev. Högersidan på hästen gled ut och så damp vi ner på den bakbommen., säger Fredrik Jönsson till SVT Sport.

– Vi är vidare till andra omgången, det får man vara nöjd med. Men mycket vill ha mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer