Peder Fredricson ny världsetta. Foto: Bildbyrån

Fredricson som världsetta: ”Jag är färdig”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson är nu både OS-guldmedaljör och världsetta.

Målet har alltid varit att bli bäst i världen men nu när han är det går han vidare.

– Just det här projektet att bli bäst i världen, det känner jag att jag är färdig med, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Att bli bäst i världen var ett mål Peder Fredricson satt upp för flera år sedan. Ett projekt för att se om det gick att bli världsetta.

Han kan nu titulera sig som etta i världen, därmed går han vidare och lämnar projektet bakom sig.

– Mitt mål har alltid varit att ta mig hit, komma och sätta flaggan. Men sedan, jag har inte någon sådant att jag måste klamra mig fast vid den här positionen utan de viktigaste för mig var att ta mig hit, bli bäst. Sedan om jag är där i en månad eller tre, det är inte så viktigt. Just det här projektet att bli bäst i världen, det känner jag att jag är färdig med, säger Peder Fredricson.

”Fortfarande lika motiverad”

Fredricson är den andra svensken som kliver upp som världsetta. Hans karriär är fylld av stora framgångar, närmast kommer han med bland annat dubbla OS-medaljer (guld i lag, silver individuellt), EM-brons individuellt och GP-framgångar i Global Championstour.

– Det hade ju varit en perfekt tajming egentligen om man hade haft ett jobb som man kanske inte tycker så mycket om, en perfekt tajming att lägg av nu efter OS-guld och världsetta. Men det här är ju det jag älskar att göra så jag har inga planer på att lägga av utan jag tycker det är jättekul att jobba med mina hästar och mitt team, säger han.

Trots att Fredricson inte längre kommer hålla ena ögat på världsrankningen finns alltså inga planer på att sluta.

– Jag är fortfarande lika motiverad att göra resultat. Sedan vill jag fortfarande vinna tävlingar och jag är lika motiverad för sporten och mina hästar och att utveckla saker, säger Fredricson.

KLIPP: Peder Fredricson ny världsetta (7 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.