Fredricson väljer Christian K i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Svenske ryttarstjärnan Peder Fredricson är på jakt efter nya framgångar i Londons världscuptävlingar i dag. Han väljer att rida tävlingarna på hästen Christian K.

– Han är min andrahäst efter All In just nu. Vi var trea i top-ten-finalen och har gjort det bra, han är värd chansen, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Peder Fredricsons har ett stall i form. Till helgens världscuptävling i London är det Kristian K som är valet.

– Allt känns bra med Christian K. Vi har ridit en liten uppvärmning i dag (läs fredag) och allt kändes bra. Förutom top-ten-finalen så var han även placerad i Geneve. Då var det stor bana, nu är det liten bana och andra förutsättningar. Det ska bli intressant att se hur han klarar det, säger Peder Fredricson.

En liten bana ställer också andra krav på ryttaren.

– Hindren kommer ganska fort, och det gäller kunna komma ut i hörnen och hitta bra vägar mot hindren, säger Peder Fredricson, och fortsätter:

– Målet är att försöka gå felfritt, komma till en omhoppning och rida så fort jag kan, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Fredricson ”värmde upp” med att vinna en 150-hoppning på torsdagskvällen på hästen Zaloubet och vann enligt uppgift 62 000 kronor. Han gjorde det före Malin Baryard Johnsson. Baryard som dock inte kommer till start i helgens världscuptävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.