Peder Fredricson och All In (arkivbild). Foto: Bildbyrån

Fredricsons succé – vann i Cannes

Uppdaterad
Publicerad

Strax före midnatt kunde Peder Fredricson jubla.

Tillsammans med Hansson WL vann han Grand Prix-klassen i Global Champions Tour i Cannes.

Startfältet är väldigt starkt, tävlingen högt rankad – och när allting hade avgjorts hade en svensk dragit det längsta strået.

Peder Fredricson och Hansson WL stod som segrare i Grand Prix-klassen i Global Champions Tour i Cannes, och höll därmed sju ekipage bakom sig i omhoppingen.

– Jag är verkligen jätte, jätteglad efter dagens seger. Och jag är imponerad av min häst. Eftersom H&M All In varit borta från banorna en tid, kom det här verkligen i rätt ögonblick, sa Peder Fredricson i ett pressmeddelande efter segern.

Fredricson gick ut som femte ryttare i omhoppningen, tog ledningen och kunde kamma hem en miljon kronor. Segern är ekipagets  första på 1,60-nivå och innebär även att Fredricson får delta i GCT:s Super Grand Prix längre fram.

– Det känns fantastiskt och jag ser fram emot det, säger Fredricson i segerintervjun enligt tidningensridsport.se.

Världsettan Harrie Smolders slutade tvåa och Simon Delestre trea.

Rolf-Göran Bengtsson hade också en lyckad kväll i Cannes, dubbelt fefri med Oak Grove´s Carlyle och tiden 39,82 gav en femteplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.